Βιογραφικό

         Η   Έφη Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και η πρώτη της επαφή με τον χώρο της ψυχοθεραπείας έγινε όταν ξεκίνησε η ίδια συνεδρίες ως θεραπευόμενη. Αργότερα σπούδασε Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, απέκτησε πτυχίο στην Συνθετική Συμβουλευτική, εκπαιδεύτηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και τέλος σπούδασε Ψυχολογία. Σήμερα είναι υποψήφια διδακτορικού στην Ψυχολογία.

         Πεποίθησή της είναι ότι ο κάθε άνθρωπος που απευθύνεται για βοήθεια είναι μια μοναδική περίπτωση και αξίζει την καλύτερη αντιμετώπιση. Η ψυχοθεραπεία είναι μια επιστημονική προσέγγιση που πατάει πάνω στην τέχνη της μαιευτικής, έχοντας ως στόχο την ψυχική υγεία και ευημερία, συνεπώς και την λειτουργικότητα του θεραπευόμενου.

 

Ακαδημαϊκές σπουδές

- PhD candidate in Psychology, Bolton University

- BCs in Psychology, Greenwich University

- B.A. in Integrative Counselling, Middlesex University

- Certificate for Integrative Psychotherapy, European Association for Integrative Psychotherapy

 

 • Εργάζεται από το 2000 ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας , Ψυχοθεραπεύτρια στην Συνθετική προσέγγιση και αργότερα στην Ανάλυση του χαραχτήρα του Βίλχελμ Ράιχ, σε ατομικές συνεδρίες, συντονίζει ομάδες ψυχοθεραπείας και ομάδες γονέων.

 • Διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια για ενήλικες με θέματα όπως οικογενειακές σχέσεις, διαχείριση συναισθημάτων, ψυχοσωματικά προβλήματα κ.α.

 • Συνεργάστηκε με το Athens Synthesis Centre παραδίδοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας

 • Προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο οικοτροφείο «Κέραμος» του φορέα ανάπτυξης «ΚΛΙΜΑΚΑ» στο πλαίσιο της αποασυλοποιήσης και κοινωνικής αποκατάστασης των τροφίμων

 • Διδάσκει Συνθετική Συμβουλευτική στον εκπαιδευτικό οργανισμό NHSΜέλος:

Επιπλέον σχετικές δραστηριότητες

     Οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων (work shops) σε συνέδρια και ημερίδες Ψυχοθεραπείας. Συνεχής εκπαίδευση και παρακολούθηση σεμιναρίων σε σχετικά θέματα (ανάλυση του χαρακτήρα, ψυχοπαθολογία, εξαρτήσεις, οικογενειακές σχέσεις, συμβουλευτική γονέων) καθώς και συνεχόμενη θεραπεία και εποπτεία.

 


 

 

Εκτύπωση Email

 • Demo
  "Κάθε άνθρωπος αγωνίζεται να είναι ο εαυτός του, αν και φοβάται θανάσιμα να γίνει ο εαυτός του, πασχίζοντας να βιώσει την πολύ προσωπική του εμπειρία, στο μοναδικό ταξίδι της μοναδικής του ζωής.."

  Carl Rogers // Αμερικανός Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπευτής

 • Demo
  "Ο έρωτας, η εργασία και η γνώση είναι οι αστείρευτες πηγές της ζωής μας, αυτές πρέπει να την κυβερνούν. "

  Wilhelm Reich // Αυστριακός Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής & Ερευνητής

 • Demo
  "Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη, είμαι αυτό που επιλέγω να γίνω. "

  Carl Gustav Jung // Φιλόσοφος & Ψυχολόγος

 • Demo
  "Πάντα είχα την αίσθηση πως αν έκανα αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει, όλα τα υπόλοιπα θα τακτοποιούνταν από μόνα τους. "

  Carl Rogers // Αμερικανός Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπευτής